Gymnasiekurser, läxhjälp samt förberedande kurser för universitetet

Svenska  • "Mattecentrum är en ideell förening som sedan 2008 erbjuder gratis läxhjälp i matte till barn och unga.

   Föreningens syfte att öka kunskapen i matematik bland Sveriges skolelever. Vi vill verka för en likvärdig kunskapsinhämtning och att öka kunskapen i och intresset för matematik."


   "Mattecentrum nära dig"
   "Matteboken.se är ett verktyg för att studera matte här på nätet. Här hittar du teori, räkneövningar och videolektioner för all matematik på grundskole- och gymnasienivå."
      • Förberedande kurs i matematik 1
     (Omfattar delar av Ma 1 - Ma 2)

   "Kursen är en överbryggning från gymnasiet in i högskolan. Även om du klarat matematiken mycket bra tidigare rekommenderar vi dig att läsa kursen. Den berättigar till studiemedel och kan läsas helt via Internet. Kursen ges i samarbete mellan flera av landets högskolor och centret MATH.SE."


  • Förberedande kurs i matematik 2
     (Omfattar delar av Ma 3 - Ma 4)


  • Förberedande kurs i matematik

   Gratis kursmaterial

   "Förberedande kurs i matematik (MM1003), 7.5 hp, är för dig som vill fräscha upp eller fördjupa dina matematikkunskaper inför universitetsstudier.

   Kursen är en överbryggning mellan gymnasie- och universitetsmatematiken och rekommenderas därför också till de som haft lätt för gymnasiematematiken. Den kan även fungera som förberedelse inför masterstudier i samhällsvetenskapliga program med matematiska inslag."

  • PLUGGAKUTEN

   "Här på Pluggakuten diskuterar vi lösningar på alla frågor som kan tänkas dyka upp när du pluggar. Här kan du ställa frågor, diskutera och hjälpa andra i alla ämnen och kurser."

Gymnasiekurser på engelska

Engelska

 •   Math is Fun

  Matematik från lågstadiet till gymnasiet.


  "The idea behind the site is to offer mathematics as well as some fun bits, and to combine the two wherever possible."

×
×